HIIT vs Crossfit – oppdage forskjellene

Crossfit samt høy intensitet intervalltrening (HIIT) er begge fremtredende samt effektiv trening.
Det er knapt overraskende at begge har mange likheter. For eksempel, både Crossfit samt HIIT er utmerket for vekttap, ekstra styrke, samt en veldig bra øvelse i en time eller mindre.
Men de to treningsregimer er ikke identiske. samt de hver gir unike fordeler som kan gjøre en mer ønskelig, avhengig av din fysiske fitness mål.
Så hva er mye bedre trening i HIIT vs Crossfit debatten? Her er hva du kravet om å vite.
Hva er HIIT?

HIIT inneholder korte eksplosjoner av intens trening vekslet med perioder med lav intensitet rekreasjon.
Typisk er lengden av HIIT øvelsen er 10 til 30 minutter. på tross av den korte treningsperioder, helse og velvære effekter er sammenlignbare med det dobbelte av lengden av andre øvelser.
Den faktiske aktivitetene kan variere, blant annet løping, sykling, hoppe tau, eller andre kroppsvekt treningsøktene.
Hvem kan gjøre HIIT?
HIIT er en fantastisk øvelse alternativ for personer i alle aldre i god fysisk tilstand. Så lenge noen har ingen medisinsk grunn til å ikke mosjon, de sannsynligvis kan utføre HIIT.
Men alltid konsultere med legen din før du starter et nytt treningsprogram. Hvis du har noen form for av de nedenfor forhold, er det alltid best å sjekke med legen din for å være trygg.
Hjerteproblemer
Astma
Høyt blodtrykk
Diabetes
Andre tidligere skader

Hvor mange HIIT treningsøkter per uke?
To eller tre dager i uken er en gjør-stand mengde HIIT, så lenge du utvikle seg i 24 timer med healing mellom øktene.
Hvis du ønsker å trene fire ganger i uken, foreslår vi to HIIT samt to styrke-trening. Enten du går for hele kroppen eller bare overkropp eller bein på utholdenhet trening dager er opp til deg.
Husk, hvis du utfører leg-intens utholdenhetstrening en dag, det kommer til å bli tøft hvis du har HIIT spurter neste dag. prøver å planlegge en dag med healing eller yoga for det beste resultatet.
HIIT Fordeler
Du kan raskt kaste kalorier ved hjelp av HIIT. For eksempel, en forskningsstudie sammenlignet kalorier brukt på HIIT i 30 minutter, løfte vekter, jogging, samt sykling. Forskere oppdaget HIIT brukt mellom 25 og 30 prosent mer kalorier enn tradisjonelle øvelser.
En annen metode HIIT hjelper deg å kaste kalorier oppstår etter at du er ferdig. en rekke studier har vist bemerkelsesverdig prospektive av HIIT å øke metabolic rate timer etter en treningsøkt.
Eksempel HIIT Økter
Hånd-Release Push-ups – begynne i en grunnleggende push-up stilling samt redusere kroppen din til bakken. Mens på bakken, løfte hendene opp fra bakken for en andre, puster, samt presse kroppen opp igjen hele veien. Hvis du har til endring i bevegelse, gå ned til knærne.
Russiske Vendinger – Russiske vendinger er HIIT trening som forbedrer kjernen. sitte på gulvet, i kontakt gulvet med hælene eller løfte dem noe opp fra gulvet (avansert). holde hendene sammen foran deg og vri overkroppen fra side til side.
Mountain Climbers – begynne denne øvelsen i pushup omgivelser med hendene i skulderbredde fra hverandre. Bøy venstre kne samt bringe den til midten av brystet, og deretter raskt bytte, retur venstre kne til pushup innstilling samt bringe høyre kne fremover. fortsetter denne bevegelse, vekslende som kne blir brakt fremover.

Hva er Crossfit?

Crossfit er en høy intensitet fysisk treningsprogram som omfatter en rekke idretter, så vel som utholdenhet øvelser. Noen eksempel CrossFit øvelser er knebøy, push-ups, pull-ups, burpee box hopp samt lunges. mennesker som utfører crossfit trening gjøre treningsøktene på dagen eller WODs.
Hvem kan gjøre Crossfit?
Alle kan metoden Crossfit uavhengig av alder, så vel som fysiske fitness nivåer. De tilpasse tilnærming til å hjelpe hver private endte opp med å bli sprekere. Besteforeldre samt Olympians kan gjøre de samme øvelsene – bare i modifiserte former.
Hvor mange Crossfit Økter per uke?
Du kan utføre Crossfit 3-5 dager per uke. Det er best å utføre Crossfit samt deretter hvile neste dag, slik at musklene dine til reparasjon. Du bør ikke overgå 5 dager på rad, som kroppen din trenger minst en dag av healing per uke.
CrossFit Fordeler
Crossfit gir mange fordeler. her er noen: økt generell styrke, muskelmasse vekst, økt utholdenhet, kardiovaskulær helse, økt smidighet og fleksibilitet, forbrenner kalorier samt derfor vekttap.
Andre fordeler med Crossfit er at det er et nabolag øvelse. folk som sinn kommer sammen for å trene. De har vennlige konkurranser så vel som vi ikke skal undervurdere støttenettverk.
eksempel Crossfit
10-1 WOD nedtelling – Do ti kettlebell svinger, hver med en moderat vekt, etterfulgt av ti stubber (holder en lys dumbbell foran brystet med begge hender, knebøy med en dumbbell på plass, så stå rett mens du hevder dumbbell overhead.) Gjør ni av hver, deretter åtte, så vel som så videre, ned til en av hver.

Enkel trening Burpee – Dette er en enkel crossfit trening, hvor du må gjøre så mange burpees på åtte minutter som mulig.

WOD Body Weight – I denne CrossFit-øvelsen vil du utføre 3 av 10 runder med luftkammer, push-ups, burpees eller ring buer så intenst som mulig.

HIIT vs CrossFit – Forskjeller

HIIT fokuserer primært på planlagte intensitetsintervaller, samt korte helbredelsesperioder. Et eksempel ville være å gjøre et sett med fjellklatrere i et minutt, så hvil i 15 sekunder, og utfør deretter 2 flere sett.
Crossfit treningsøkter overholder en definert periode eller et sett av repetisjoner. CrossFit gir opplæringsmål, for eksempel antall repetisjoner for å oppnå i en bestemt periode.
CrossFit trening gir en mer konkurransefortrinn. Mange idrettsutøvere tar del hvert år i Crossfit, så vel som Crossfit-spillene. Selv i daglige WODs, publiserer trenere på innvendige boards. Så det er alltid vennlig konkurranse med jevnaldrende.
HIIT VS CROSSFIT – Likheter
HIIT VS CrossFit har definitivt likheter. En av CrossFits mest åpenbare paralleller med HIIT er dens krets-lignende regimer. Mange av treningsprogrammene inkluderer kardio samt korte hvileperioder for å forbedre utholdenhet, styrke, samt smidighet.
Det er viktig å eliminere monotoni fra øvelser i både HIIT så vel som Crossfit. Det “kontinuerlig varierte” mottoet av crossfit kan også ses i HIIT. Treninger varierer hver dag, samt deltakerne krav til å oppdage å tilpasse seg. Dette bidrar til å øke fysisk treningsnivå. For å se de fleste resultatene, bør deltakerne i begge regimene bruke en trener eller trener.
Begge typer trening trenger en forpliktelse samt kjøre at andre treningsregimer kanskje ikke har.
CrossFit samt HIIT er begge for enkeltpersoner som ønsker noe mer å oppnå. Enten det er generell helse, forbedret muskulær tone, utholdenhet, eller på annen måte, bare dukker opp, så vel som å flytte, vil ikke kutte den under en CrossFit eller HIIT-økt.
HIIT VS CROSSFIT – som brenner mer kalorier?
HIIT er mer fokusert på “brennende kalorier” enn CrossFit. Som vekttap trening, hei er mye bedre egnet.
Skaperne av Crossfit mente ikke at den skulle benyttes utelukkende for vekttap. Idrettsutøvere med hverdagslige vektløftende aktiviteter, mobilitetsøvelser, samt WODs utvikler muskulære kropper, og derfor holder den optimale vekten. Men vekten er ikke på vekttap, men på utholdenhet, samt fitness.
Hvorfor hei og Crossfit i stedet for andre typer trening?

HIIT skal hjelpe deg å se de mest betydelige muskelmasse tone samt vekttap så raskt som mulig. Dette er siden HIIT-aktiviteter kaster en stor del av kalorier. Resultatene kan variere, men etter et par uker, bør du se en endring.
Selv om andre fysiske fitness regimer vil likeledes kaste kalorier, kan effekten ikke være så tydelig som Crossfit eller HIIT så vel som kan trenge en mye lengre tid å se resultatene.
Wrap-up.
Så hvilken trening vinner i HIIT vs Crossfit konkurranse? Vel, virkelig det avhenger av hva målet ditt er. Hvis du ønsker å fokusere på å få generell utholdenhet samt muskelmasse, så Crossfit er mest sannsynlig hva du bør jobbe med. Men hvis målet ditt er å kaste kalorier samt gå ned i vekt mens toning muskler, gjør HIIT trening. Eller, du kan ha det beste fra begge verdener, samt gjøre begge deler!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *